Laden

Chemisch-fysisch analist

Niveau 4


Niveau

MBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Edisonweg, Vlissingen


School

Scalda

Lees over school

Vestiging

Edisonweg 4a,Vlissingen

Bekijk op kaart


Beroepen

Chemical Analyst

Je werkt op een laboratorium. Hier zoek je uit of de kwaliteit van een productie voldoende is, je test of verbetert (nieuwe) producten. Binnen de industrie moeten er elke dag antwoorden boven tafel komen over alles wat ze maken, of wíllen gaan maken. Samen met je team lever jij die antwoorden. Over voedsel, rubber, papier, glas, beton, plastic en ga zo maar door. Van welke producten jij je analyses maakt, hangt dus helemaal af van het soort onderneming waar je gaat werken. Dat kan trouwens ook een waterschap zijn of een milieulaboratorium, waar je bijvoorbeeld met waterzuivering of met afvalwater aan de slag gaat. Ook in dit vak is het belangrijk nauwkeurig, nieuwsgierig en kritisch te zijn. Combineer je die kwaliteiten met een gezonde dosis ambitie, dan kun je het ver schoppen. Bijvoorbeeld door leiding te gaan geven of je inbreng te krijgen in een projectteam dat maar één doel voor ogen heeft: producten zo goed mogelijk maken. 
Opbouw

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar leer je theoretische en praktische (basis)vaardigheden en krijgt les in chemie, biologie en exact. Je krijgt ook de vakken Nederlands, Engels en burgerschap. 

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar verdiep je je in de theorie en praktische vaardigheden. Je krijgt les in chemie, biologie, exact, Nederlands en Engels. Je leert instrumentele analyse methodes. Je sluit het leerjaar af met een stage van 20 weken.

Leerjaar 3: In het derde leerjaar verdiep je je in instrumentele analyse methodes en kwaliteitszorg. Je krijgt les in chemie, biologie, exact, Nederlands en Engels. Je leert projectmatig werken en wordt voorbereid op de afsluitende stages.

Leerjaar 4: In het laatste leerjaar loop je stage bij twee verschillende bedrijven. Je wordt voorbereid tot beginnend beroepsbeoefenaar.

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Verdieping organische chemie 1
  • Verdieping chromatografie
  • Ecologie voor het laboratorium
  • Technisch onderwijsassistent basis
  • Voorbereiding hbo wiskunde voor de techniek

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.

Na de opleiding
Na je opleiding kun je aan de slag als chemisch-fysisch analist of kun je doorstromen naar het hbo. Er is echter alleen direct sprake van een toelatingsrecht tot het hbo wanneer de huidige opleiding en de toekomstige opleiding qua inhoud op elkaar aansluiten.

Edisonweg, Vlissingen

Bekijk school

Vestiging

Edisonweg, Vlissingen

Edisonweg 4a

Vlissingen

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop aanmelden.
Andere opleidingen van Scalda
Allround medewerker IT systems and devices

image

Medewerker ICT Support

image