
BSc Electrical Engineering
- Diploma: BSc Electrical Engineering
- Studielast: 180 EC, 36 maanden
- Voertaal: Nederlands (Boeken en colleges zijn grotendeels in het Engels)
- Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)
- Vorm: Voltijds - on campus
Niveau
Hbo
Opleidingsduur
3 jaar
Plaats
Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica
Vestiging
Mekelweg 4,Delft
Bekijk op kaart
Beroepen
Elektrotechnicus
Engineer
De studie Electrical Engineering is intensief, dus je moet bereid zijn om hard te werken. Gemiddeld besteed je 42 uur per week aan de studie, waarvan 16 uur aan colleges, 8 uur aan practica en projecten en 18 uur aan zelfstudie.
Een studiejaar is opgedeeld in vier periodes van tien weken. In de eerste twee jaar volg je per periode acht weken college en de laatste twee weken sluit je af met tentamens. Tijdens een periode krijg je drie vakken. Sommige vakken hebben in de vijfde week van de periode een deeltentamen. Daarnaast zijn er voortgangstoetsen, zodat je kunt controleren of je de stof goed hebt begrepen. De leerlijnen wiskunde en natuurkunde leggen een fundament. De Electrical Engineering leerlijnen, Circuits, Signalen en Systemen, Digitale Systemen, Telecommunicatie en Elektrische Energie, bouwen hierop voort.
Naast colleges heb je in het eerste en tweede jaar ook projecten, waarin je de theorie leert toepassen in de praktijk. Tijdens deze projecten leer je projectmatig werken. Als ingenieur moet je tenslotte kunnen samenwerken, presenteren en communiceren. Het derde jaar start je met een keuzeruimte: de zogenaamde minor. Uiteindelijk rond je de bacheloropleiding af met een afstudeerproject. Na de afronding van de studie mag je Bachelor of Science (BSc) achter je naam zetten.
Met een masterdiploma Electrical Engineering ben je gewild op de arbeidsmarkt. Je bent technisch zeer sterk én je kunt goed samenwerken en communiceren. Sterker nog: je bent een specialist met een brede, analytische kijk. Electrical Engineers zijn overal ter wereld belangrijk voor de technologische ontwikkeling. Je bent voorbereid om een bijdrage te leveren aan een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt.
Na de afronding van de opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Denk aan het ontwerpen van geavanceerde producten en apparaten op Research & Development-afdelingen van grote hightech bedrijven, zoals Philips Medical Systems, ASML en KPN. Maar je kunt bijvoorbeeld ook bij een ingenieursbureau of een adviesbureau gaan werken, zoals McKinsey. Je kunt natuurlijk ook een eigen bedrijf beginnen.
Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica
Mekelweg 4
Delft