Laden

Chemie voltijd

Houd jij van scheikunde? En van onderzoek? Kies dan voor Chemie!


Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Naaldwijkstraat 45,Amsterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Chemicus

In het kort
Alles om je heen is chemie (scheikunde). De telefoon die je vast hebt, de fles water waaruit je drinkt en de stoel waarop je zit. De moleculen in deze spullen zijn ooit in het laboratorium ontwikkeld. Wil jij ook meedenken over de innovaties van de toekomst op moleculair niveau? En oplossingen bedenken die duurzamer, gezonder en beter voor het milieu zijn?

Dan heb jij een bètabrein: iemand met wetenschappelijke nieuwsgierigheid. Een doorzetter die zoekt naar nieuwe oplossingen. Over een paar jaar werk jij het liefste aan een betere computer, smartphone of plastic. Of aan gezondere voeding en medicijnen. Met chemie kun je alle kanten op. Ontdek het zelf!
Voor wie

Jij:

  • wilt snappen hoe systemen op moleculair niveau werken en hoe je hiermee een bijdrage kan leveren aan duurzame maatschappelijke vraagstukken;
  • houdt ervan om je kennis toe te passen op de ontwikkeling van nieuwe materialen. Én om deze met geavanceerde apparatuur te analyseren;
  • bent een kritische denker;
  • gaat graag samen met anderen de uitdaging aan om complexe vraagstukken te beantwoorden.

Bij Chemie (CH) draait alles om toegepast laboratoriumonderzoek en de kennis en vaardigheden die daarbij komen kijken. Natuurlijk breng je veel tijd door in het lab, maar daarnaast bouw je ook een theoretische basis op in bijvoorbeeld scheidingstechnieken, organische chemie, elektrochemie en fysische chemie.

Na deze opleiding word je analist in de chemie.

Na je opleiding Chemie

Jij voelt je thuis in het laboratorium. En je diploma bewijst dat: jij bent nu een professioneel chemicus (scheikundige). Als deskundig analist kun je op heel veel plekken werken. Kies een werkveld dat je interessant vindt!

Dit is straks jouw werkveld
Je vindt een interessante baan als analist bij veel bedrijven. Denk aan een ziekenhuis of een farmaceutisch bedrijf. De (petro-)chemie biedt ook volop kansen. Net als de land- en tuinbouw en de energiesector. Of past een waterbedrijf meer bij je? Elk bedrijf dat stoffen wil laten analyseren, kan een chemicus als jij goed gebruiken. Misschien ken je een van deze grote werkgevers al:

  • Shell Research
  • Tata Steel
  • Energie Centrum Nederland
  • Teva Pharmachemie
  • PPG Coatings
  • Quaker

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)

Naaldwijkstraat 45

Amsterdam

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.

Andere opleidingen van Hogeschool Inholland