Laden

Biotechnologie voltijd

Vind jij werken met DNA en eiwitten het leukste wat er is? Wat je vandaag in het lab ontdekt, kan morgen de wereld veranderen.


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Naaldwijkstraat 45,Amsterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Laborant

Laboratory Technician

Microbioloog

In het kort
Biotechnologisch analisten zijn bij uitstek dé breed inzetbare puzzelaars in de toegepaste biologie. Bij de opleiding Biotechnologie (BT) leidt een team van docenten en onderzoekers dat zelf zijn sporen in de wetenschap heeft verdiend, de toekomstige generatie biotechnologen op.

Hoe kun je de biologie slim gebruiken en processen in organismen beïnvloeden, zodat dit een nuttig product oplevert? Deze vraag staat centraal in de opleiding. Het heeft betrekking op veel verschillende toepassingen. Hoe maak je een voedselgewas resistent tegen klimaateffecten? Kun je een micro-organisme als biologisch fabriekje gebruiken om smaakstoffen te maken? Kun je een plant slim veredelen, waardoor die op grote schaal medicinale stoffen produceert? Hoe maak je een biologische test op basis van cellen die licht gaan geven als ze met een stof in aanraking komen?

Tijdens de studie leer je niet alleen de theorie waarmee je in staat bent om verschillende organismen tot op celniveau te begrijpen, maar ook de technieken om deze te onderzoeken en te beïnvloeden.
Voor wie

Jij:

  • wilt niet alleen weten hoe biologische systemen werken, maar ook hoe je deze op een positieve manier in kan zetten;
  • houdt ervan om te experimenteren met geavanceerde apparatuur en om slimme strategieën om biologische processen te beïnvloeden;
  • bent een kritische denker;
  • gaat graag samen met anderen de uitdaging aan om complexe vraagstukken te beantwoorden.

Bij Biotechnologie (BT) draait alles om toegepast laboratoriumonderzoek en de kennis en vaardigheden die daarbij komen kijken. Natuurlijk breng je veel tijd door in het lab, maar daarnaast bouw je een theoretische basis op in bijvoorbeeld de moleculaire biologie, celfysiologie, genetica, microbiologie en bioinformatica.

Na deze opleiding word je analist in de biotechnologie.

Na je opleiding Biotechnologie

Heb je jouw diploma binnen? Dan mag je jezelf een deskundig analist noemen. Met alles dat je hebt geleerd kun je bijvoorbeeld onderzoeker worden in een laboratorium. Of ontwikkel je tot adviseur of voorlichter voor bedrijven.  

Dit is straks jouw werkveld
Wil jij werken in Nederland of in het buitenland? Waar je ook woont, jij voelt je straks helemaal thuis in de onderzoeks- en ontwikkellaboratoria van zaadveredelingsbedrijven (groene biotechnologen), universiteiten of onderzoeksinstituten. Want zulke plekken heb je al goed leren kennen tijdens je studie!

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)

Naaldwijkstraat 45

Amsterdam

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.

Andere opleidingen van Hogeschool Inholland