Laden

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Hoe ontstaan ziektes? Hoe maak je vaccins? Waarom en hoe worden we ouder? Je ontdekt het allemaal onder de microscoop!


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Naaldwijkstraat 45,Amsterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Laborant

Laboratory Technician

Microbioloog

In het kort
Biomedisch analisten zijn van onschatbare waarde voor de gezondheidszorg. Bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) leidt een team van docenten en onderzoekers dat zelf zijn sporen in de medische wetenschap heeft verdiend, de toekomstige generatie biomedisch analisten op.

Welke processen in het lichaam zijn bepalend voor ziekte en gezondheid? Deze vraag staat centraal in de opleiding. De kwestie heeft betrekking op alle grote medisch-biologische thema’s. Hoe kan Alzheimer succesvol worden behandeld? Hoe ontstaan specifieke vormen van kanker? Welke opties zijn er om infecties met resistente bacteriën te lijf te gaan? Hoe ontwikkel je een effectief vaccin? Wat zeggen iemands bloedwaarden over de succeskansen van een mogelijke behandeling?

Tijdens de studie leer je niet alleen de theorie om de achtergronden bij deze vraagstukken te begrijpen, maar vooral ook de technieken om daar in het laboratorium onderzoek aan te verrichten.
Voor wie

Jij:

  • wilt weten hoe processen op moleculair en cellulair niveau het verschil tussen gezondheid of ziekte bepalen;
  • houdt ervan om te experimenteren met geavanceerde apparatuur en technieken;
  • bent een kritische denker;
  • gaat graag samen met anderen de uitdaging aan om complexe gezondheidsvraagstukken te beantwoorden.

Bij Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) draait alles om medisch laboratoriumonderzoek en de kennis en vaardigheden die daarbij komen kijken. Je brengt natuurlijk veel tijd door in het lab. Je bouwt daarnaast een theoretische basis op in bijvoorbeeld de moleculaire biologie, celfysiologie, genetica, immunologie en microbiologie.

Na deze opleiding word je analist in de Medische Diagnostiek of Bioresearch.

Na je opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Jij kunt nu processen in levende organismen analyseren. Maar wat kun je daar nu mee? Heel veel! Jouw werk helpt bij de genezing en bestrijding van ziekten en aandoeningen. Veel mensen zijn blij met jouw werk. 

Dit is straks jouw werkveld
Met een diploma Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) kun je op veel plekken werken. Van de industrie tot de farmacie. En van de landbouw tot de medische wetenschap. Wil je aan de slag bij een onderzoeksinstelling? Denk dan aan  bekende plekken als het Nederlands Kanker Instituut, TNO of Sanquin. Of ga je voor een carrière in het bedrijfsleven? Dan staan bedrijven zoals Solvay, Galapagos, DSM of Cargill misschien wel op je wensenlijst. Je kunt erop vertrouwen dat je daar straks zo aan de slag kunt!

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Amsterdam (Laboratoria)

Naaldwijkstraat 45

Amsterdam

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.

Andere opleidingen van Hogeschool Inholland