Laden

Informatica voltijd

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en de maatschappij schreeuwt dan ook om jonge ICT’ers.


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Haarlem


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Bijdorplaan 15,Haarlem

Bekijk op kaart


Beroepen

ICT Specialist

In het kort
We leven in het digitale tijdperk: laptops, mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Het bedrijfsleven, het onderwijs, de gezondheidszorg en de media kunnen niet meer zonder ICT. De ontwikkelingen binnen de informatica gaan razendsnel en de vraag naar jonge, breed opgeleide informatici is en blijft groot. Met de opleiding Informatica leg je een stevige basis voor tal van functies in de ICT-sector. Als je mee wilt werken aan de ontwikkeling en invoering van de nieuwste ICT-toepassingen, dan is Informatica de opleiding die je zoekt.
Voor wie
Als aankomende professional sta je open voor nieuwe ontwikkelingen en kun je goed inschatten wat de wensen en behoeften van opdrachtgevers en klanten zijn. Wanneer je belangstelling hebt voor programmeren, het ontwerpen van apps, game development, digitale veiligheid, Big Data of artificiële intelligentie, ben je bij ons aan het juiste adres.
Na je opleiding Informatica

Er zijn veel vacatures in de ICT en komende jaren zullen dat er naar verwachting alleen maar meer worden. Een baan vinden met het diploma Informatica op zak kost dan ook doorgaans weinig moeite. Het is zelfs zo dat onze studenten meestal al een passende baan hebben op het moment van afstuderen.

Dit is straks jouw werkveld
We vinden het belangrijk dat het onderwijs goed aansluit op de dingen die jij straks moet kunnen en kennen in je baan. Daarom werken we veel samen met een heleboel bedrijven uit de buurt. Zo volgen we de laatste ontwikkelingen. We zeggen wel eens: “Bij Informatica word je opgeleid voor beroepen die nog uitgevonden moeten worden!". Ga jij dat avontuur met ons aan?

Een aantal van de vele bedrijven waarmee we goede contacten hebben en waar ook oud-studenten werken, is:

  • Triple
  • Microsoft
  • Avenade
  • Mollie payments
  • Qbit
  • Securify
  • Sogeti

Hogeschool Inholland Haarlem

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Haarlem

Bijdorplaan 15

Haarlem

Meer informatie
Wil je meer informatie of direct aanmelden? Klik dan op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van Hogeschool Inholland