Laden

Integrale Veiligheidskunde voltijd

De maatschappij heeft een sterke behoefte aan professionals die vorm en inhoud geven aan veiligheidsbeleid en ervoor zorgen dat mensen zich veilig voelen.


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Rotterdam


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Posthumalaan 90,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

Veiligheidskundige

In het kort
Je wilt niet zomaar iets betekenen voor de samenleving; je wilt bijdragen waar het écht telt. Veiligheid wordt steeds belangrijker. Daarom worden mensen zoals jij dat ook; hbo-professionals die kunnen bijdragen aan het creëren van veiligheid zijn hard nodig. Met de opleiding Integrale Veiligheidskunde kun jij straks die verantwoordelijkheid op je nemen. Je wordt opgeleid om beleid te maken, risicovolle situaties te controleren en met crises om te gaan.
Voor wie
Vind je veiligheid belangrijk? Voel je je verantwoordelijk voor anderen? Ga je graag met mensen om? Kun je goed samenwerken? Ben je een echte regelaar en heb je geen moeite met het op papier zetten van je bevindingen in de vorm van een rapport? Kan jij je hoofd koel houden in gevaarlijke en spannende situaties? Dan past de vierjarige voltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde bij jou.
Na je opleiding Integrale Veiligheidskunde

Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde word je opgeleid voor een breed scala aan functies op het gebied van veiligheid, veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. De Integraal veiligheidskundige kan op alle niveaus binnen het bedrijf meepraten over veiligheidskunde: van de directie tot het middenmanagement en de werkvloer.

Met je diploma Bachelor of Arts (BA) op zak kun je kiezen voor een functie bij uiteenlopende bedrijven, diensten en tal van non-profitorganisaties en commerciële instellingen. Je bent ook welkom bij multinationals, woningcorporaties, overheid en politie, defensie en douane.

Jouw werkveld
Afgestudeerden komen in  verschillende functies en bij verschillende organisaties terecht. Zij houden zich bijvoorbeeld bezig met:

  • Veiligheidsbeleid bij grote en kleinere gemeenten.
  • Cybersecurity en preventie.
  • Industriële veiligheid bij de petrochemische industrie of het havenbedrijf.
  • Het voorkomen van terroristische aanslagen.

Hogeschool Inholland Rotterdam

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Rotterdam

Posthumalaan 90

Rotterdam

Meer informatie
Voor meer informatie of direct aanmelden kun je klikken op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van Hogeschool Inholland