Laden

15-jarig bestaan van Watertalent

Het belang van Employer Branding

Andrea Noordermeer

van Watertalent

Geplaatst op 29-04-2024 om 08:00

Heb jij je ooit afgevraagd wat je onderscheidt in de Rotterdamse haven en industrie? Spoiler alert: het is niet alleen je dienstverlening! En dat is waar employer branding om de hoek komt kijken. In het kader van ons 15-jarig bestaan willen we de schijnwerpers richten op de cruciale rol van employer branding in de wereld van haven en industrie.

Waarom is Employer Branding zo belangrijk?

1. Aantrekken en behouden

Employer branding is als een magneet voor getalenteerde professionals. Het creëert een aantrekkelijk imago voor jouw organisatie, waardoor jij je kunt onderscheiden als werkgever. En laten we eerlijk zijn, we willen allemaal het schaap met de vijf poten van de industrie in ons team. Met een sterk employer brand trek je het juiste talent aan. Wanneer er een duidelijk werkgeversmerk is, is de potentiële kandidaat in staat om zelf de keuze te maken of jouw organisatie de juiste fit is voor hem/haar. Naast het aantrekken van talent helpt employer branding met het aan boord houden van het huidige personeel. Win-win!

2. Jouw bedrijfscultuur en -identiteit

Jouw employer brand vertelt een verhaal over wie je bent als organisatie. Het weerspiegelt de bedrijfscultuur, de waarden en de identiteit. In een wereld waar werknemers niet alleen op zoek zijn naar een baan, maar ook naar een betekenisvolle werkervaring, is een sterke bedrijfsidentiteit van onschatbare waarde. Doe hier je voordeel mee.

3. Concurrentievoordeel

Met de Rotterdamse haven en industrie als dynamisch speelveld is het van vitaal belang om je te onderscheiden van de concurrentie. Een sterk werkgeversmerk helpt bij het bereiken van concurrentievoordeel, niet alleen bij het aantrekken van talent, maar ook bij het winnen van zakelijke kansen. In een wereld vol grijze muizen, wil je namelijk de neon-oranje flamingo zijn. Een sterk employer brand geeft je niet alleen dat concurrentievoordeel, maar het maakt je ook nog eens onvergetelijk.

 

Watertalent als jouw Employer Brandingpartner

Bij Watertalent snappen we de Employer Brandinguitdagingen van de Rotterdamse haven en industrie. We begrijpen de branche en weten de doelgroepen te vinden door onze 15+ jaar lange ervaring binnen dit domein.

Hoe we dat doen?

  • Vacatureplaatsing: jouw vacatures komen op de website van Watertalent te staan, waar we maandelijks meer dan 40.000 bezoekers ontvangen. Niet alleen worden de vacatures getoond aan potentiële kandidaten, daarnaast ben je als werkgever zichtbaar met een eigen werkgeversprofiel.
  • Social media promotie: via onze uitgebreide sociale mediakanalen promoten we jouw organisatie als werkgever en zetten we in samenspraak met jouw HR-afdeling specifieke advertenties in op de belangrijke vacatures. Het employer brand én de vacatures in de schijnwerpers!
  • Employer branding pakketten: om het beste resultaat voor jouw openstaande vacatures te behalen, hebben wij speciaal samengestelde branding pakketten. Watertalent biedt maar liefst 3 pakketten aan die aansluiten op de behoeften van jouw bedrijf.

Uiteindelijk is het overkoepelende doel om het Rotterdamse havenindustrieel complex te laten floreren. Iedere organisatie van zijn beste kant laten zien om meer verbinding te leggen en groei te realiseren. Meer kwalitatievere sollicitaties en positieve klantfeedback, daar gaan wij voor!

Onze experts staan klaar om jou te begeleiden bij het kiezen van het juiste branding pakket dat past bij jouw unieke behoeften. Samen bouwen we aan een sterkere toekomst voor een bloeiende haven en industrie van Rotterdam. Neem vrijblijvend contact op met de experts van Watertalent via communicatie@watertalent.nl of bel ons om een afspraak in te plannen op 0181 665 455.



Plaats reactie
Lees ook:

15-jarig bestaan van Watertalent

Hoe het allemaal begon…

Dorien Visser

18 April 2024

0
8
Bekijk blog

15-jarig bestaan van Watertalent

Watertalent in beeld

Emma Sips

24 April 2024

0
4
Bekijk blog

15-jarig bestaan van Watertalent

Evolutie van de huisstijl

Dorien Visser

8 May 2024

0
2
Bekijk blog

15-jarig bestaan van Watertalent

De toekomstvisie van Watertalent

Andrea Noordermeer

13 May 2024

0
2
Bekijk blog
Neem contact op

Andrea Noordermeer

Marketing & Brand Manager

andrea.noordermeer@watertalent.nl

0181 665 455

Bart Verkleij

Team Lead

bart.verkleij@watertalent.nl

0181 665 455